- Suomeksi -På svenska -In English -En Español -Auf Deutsch -En francais -em português
Instagram

 

 
 
”Kaikki on mahdollista, mahdottomat asiat vain tarvitsevat hiukan enemmän aikaa toteutuakseen.” Mahdottomat asiat saattavat näyttäytyä liian suurina ja voittamattomina esteinä, mutta kun kerran on onnistunut siirtämään yhden vuoren, voi tehdä sen mainiosti vielä uudelleenkin – tahdon onnistua elämässä ja luoda. Luomisen tarve minut on itseasiassa taiteilijaksi ajanutkin. Aikaisemmin on kyllä tullut kokeiltua kaikenlaista muutakin, kuten tehdastyötä, mainostoimiston AD:n hommia yms... Mutta mikään ei tuntunut oikealta, oli vain tarve luoda...JOTAIN OMAA!

Tietty polku on aina kuljettava päästäkseen jonnekin ja minun polkuni on johdattanut minut tähän tilanteeseen jossa nyt olen.Tie tähän hetkeen ei ole ollut tasainen, eikä ruusuinen, mutta ruusujen aika on varmasti sitten myöhemmin.

Taiteilijana olen itseoppinut ja paljon on onneksi vielä opittavaa. (On kuulemma viisautta tietää, ettei tiedä?)
Tiedän kuitenkin mikä silmääni miellyttää ja mikä ei. Usein minulla ei aloittaessani uutta työtä ole minkäänlaista käsitystä mitä tuleva tauluni tulee sisältämään ja lopputulos on yllätys itsellenikin. Välillä tuntuu, että olen itsekin vain teoksen synnyn mahdollistava väline.

-Monet teokset sisältävät yksityiskohtia kuin viitteinä maisemista tai tunteista, joista teokset ovat kummunneet. Silmät, ympyrät, rastit, erilaiset kaaret ja muut yleisinhimillisen tutut symbolit välittävät teoksen sisältöä katsojalle, joka puolestaan saa itse koota teoksesta oman mielikuvansa mukaisen maiseman omine merkityksineen. Vain katsojan oma mielikuvitus on rajana.

Teokset ovat värikylläisyydessään intensiivisiä, joskus jopa raivokkaita ja kaikessa abstraktisuudessaansakin harmonisia ja tasapainossa. Useissa töissä on valokuvamaista syvyyttä ja perspektiiviä ja monista katsoja voi löytää ikäänkuin "portin" tai "reitin" syvemmälle kuvan aiheeseen: tilaan, tunteeseen tai mielensä syvimpiin sopukoihin.

Saamani palaute on ollut erittäin rohkaisevaa ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Seuraahan tilannetta ja vietä mukavia hetkiä taiteeni parissa. Jos haluat kutsuja avajaisiin tms. tietoja näyttelyistäni, niin otathan yhteyttä!

terkuin,
-JupeAnja Lehtovuori / Galerie Oljemark:

Juha-Pekka Ikäheimo Galerie Oljemarkilla 18.8.-11.9.2011

Juha-Pekka Ikäheimon maalauksissa sommittelu perustuu abstraktiin ilmaisuun, jossa todellinen painoarvo kohdentuu värikkäiden teosten herättämiin tunteisiin. Taiteilijan oma persoona tulee esille näissä tunneperäisissä maalauksissa, joissa korostuvat voimakas visuaalisuus sekä eloisien värien ja yllättävienkin väriharmonioiden käyttö.

Ikäheimon vahvuus koloristina tulee parhaiten esille suurikokoisissa maalauksissa. Taiteilijan tuotannossa on havaittavissa selvää sukulaissieluisuutta 1970-luvun lopun uusekspressionismiin. Taiteilijan suosimat humoristiset aiheet kertovat omasta elämästä, eletystä arjesta sattumuksineen. Ikäheimo ei ole kuitenkaan unohtanut taiteen pitkää historiaa, joka ammentaa legendoista, kristinuskon kirjoituksista, unista ja alitajunnasta.